חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קספר נ' איילון חב' לביטוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 28/04/2011 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
12586-07
28/04/2011
בפני השופט:
עירית כהן

- נגד -
התובע:
אליעזר קספר ע"י ב"כ עו"ד אהרון בארי
הנתבע:
1. איילון חב' לביטוח בע"מ
2. בנימין שלום

פסק-דין

פסק דין

התובע נפצע בתאונת דרכים שאירעה ביום 8.7.07.

התובע יליד 1985. הוא היה בן 22 במועד התאונה והוא בן 26 כיום.

בין הצדדים אין מחלוקת בשאלת החבות אלא רק בעניין גובה הנזק.

חוות הדעת הרפואיות

בתאונה נגרמו לתובע שברים של בסיס מסרקים 2 ו- 3 בכף יד שמאל, ללא תזוזה, נשברו שלוש שיניים ונגרמו לצרציות שטוחות בסנטר ושפשוף בשפה התחתונה.

שני מומחים מונו לבדיקת התובע. ד"ר אהוד שרצר – מומחה בתחום האורטופדיה וד"ר אורית הרמתי – מומחית בשיקום הפה.

בחוות דעת מיום 5.2.09 קבע ד"ר שרצר כי לתובע לא נותרה נכות צמיתה בתחום האורטופדיה בעקבות התאונה. כן קבע המומחה כי על פי התיעוד נמשכו תלונות התובע לפחות עד תאריך 13.8.07, ויתכן גם מעט לאחר מכן. לאור זאת קבע ד"ר שרצר לתובע נכות זמנית משוקללת ממוצעת של 20% לתקופה שמיום התאונה ולמשך שבעה שבועות, תוך שהוא מבהיר כי תקופה זו מהווה את הזמן הממוצע לחיבור שברים מסוג זה ולחזרה לתפקוד.

התובע התלונן בפני ד"ר שרצר על כאבי גב תחתון אולם ד"ר שרצר קבע כי מבחינת הממצאים הקליניים כיום אין נכות, וגם לו הייתה נכות, אין לקשר אותה לתאונה.

בחוות דעת מיום 20.1.09 התייחסה ד"ר הרמתי לטיפול לו יזדקק התובע בעקבות התאונה וקבעה כי:

את שיניים 11 ו- 12 יש לשחזר באמצעות כתרי זירקוניה בעלות משוערת של 7,000 ₪ - 8,000 ₪ לשתי השיניים.

קיים סיכוי גבוה מ- 50% לצורך בטיפול שורש ומבנה בשן 11 בעלות משוערת של 1,800 ₪.

קיים סיכוי קטן מ- 10% להחמרה במצבה של שן 12. ההחמרה תתבטא באובדן חיות השן ובצורך בטיפול שורש ומבנה בעלות משוערת של 1,800 ₪.

תדירות החלפה משוערת של כתרי הזירקוניה כל 10 שנים בממוצע בעלות משוערת של 7,000 – 8,000 ₪ לשתי השיניים.

לפי חוות הדעת התובע נבדק וקיבל טיפול לאחר התאונה אשר עלותו 1,440 ₪. עוד לפי חוות הדעת, לתובע אין נכות בגין הפגיעה בשיניים, יש לו מגבלה תפקודית ואסתטית אשר תיפתר ברובה לאחר הטיפול המוצע.

ד"ר הרמתי המליצה על מינוי מומחה בתחום הכירורגיה הפלסטית בגין הצלקת בסנטר אולם התובע ויתר על מינוי מומחה בתחום זה והסתפק בהצגת הצלקת.

הפיצוי בגין טיפולי השיניים

לטענת התובע, מאחר והוא אזרח ארה"ב, אשר במועד התאונה שהה בישראל עקב לימודים והתעתד לחזור לארה"ב, יש לחשב עת עלויות טיפול השיניים לפי המחירים בארה"ב ולא בישראל. התובע הצהיר כי הוא אוהב את החיים בישראל ורצה להשתקע כאן, אולם בשנת 2008 הוא התחתן ואשתו לא נקלטה בארץ ולכן התכנית השתנתה והם מתכוונים לחזור לארה"ב (התובע, סעיף 15 לתצהיר). התובע הצהיר כי במועד הגשת התצהיר (20.10.09) הוא השתתף בתוכנית שליחות "נר לאלף" אשר במסגרתה הוא התחייב לצאת לשליחות חינוכית בארה"ב לפחות למשך שנתיים (התובע, סעיף 13 לתצהיר).

אשתו של התובע, דיאנה קספר, נתנה תצהיר התומך בעדות התובע.

התובע הגיש כראיה מטעמו את חוות דעתו של ד"ר ארי גרינספן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ